09-Triacastela – Palas de Rey

Dilluns 6 de maig de 2024

Això ja s’acaba, avui etapa gallega en estat pur. Quina quantitat d’aigua, quins rius, quina vegetació…

Hem sortit de Triacastela i per no haver de sortejar tanta gent, hem optat per la variant de Samos. I ho hem encertat! Paratges impressionants, molt més tranquils, i el monestir de Samos ès molt bonic. Fan visites guiades cada hora però també es pot optar per entrar a la botigueta, els monjos et vendran productes típics.

Això sí, cal fer uns 7 Km de més i una mica mès de desnivell que el camí clàssic. Però insisteixo, val la pena.

En fi, després de Samos, al cap de poc arribem a Sarria, petita ciutat punt de sortida de la gran majoria de peregrins ja que està a una mica més de 100 Km i amb aquesta distància ja pots obtenir la Compostela i el certificat de distància. A més, anant a peu, està a cinc etapes de Santiago.

Fins ahir la gran majoria de peregrins que ens hem trobat (que han estat molts) eren majoritàriament estrangers: europeus, americans, asiàtics (molts asiàtics, sobretot coreans). Avui això ha canviat, els estrangers hi son igual però ara ja n’hi ha més d’espanyols.

En fi, acompanyats doncs de mès gent que l’habitual, marxem de Sarria per bonics camins, fins que arribem a Portomarín, bonic poblet al costat del riu Miño. El poble va ser construit de nou quan es va fer l’embassament de Belesar. L’entrada pel pont és molt espectacular, el pantà ben ple, fins dalt. Quina enveja.

En fi, després d’una pausa per recuperar forces, continuem la ruta. Portem més de 50 Km i encara ens en falten 25 i mès de 500 metres de desnivell positiu.

Així que pujant, pujant i algun cop baixant, arribarem per camins espectaculars, entre boscos de castanyers, eucaliptus, pins… a Palas de Rei, la nostra destinació.

Un pensament sobre “09-Triacastela – Palas de Rey

Deixa un comentari