17-Sahagún – El Burgo Ranero

Dimarts 17 de maig de 2022

Avui 17a etapa, anem cap al Burgo Ranero.

Tampoc té massa secret l’etapa d’avui. Sempre recte, sempre recte. Tot i que constantment no deixa d’ascendir, el pendent és suau. Sortim de Sahagún travessant el riu Cea, en aquest punt hi ha una zona verda força bonica i agradable. Déu n’hi do lo cabalosos que baixen aquests rius de la conca del Duero. Mires la gran extensió de la messeta i no sembla que hi hagi d’haver tanta aigua.

En fi, de seguida agafem el camí que una estona va al costat de la nacional 120, des de Logronyo que l’anem trobant. No és estrany, ja que aquesta carretera va de Vigo a Logronyo.

Marxem també molt aprop de l’autovia. Al cap d’uns 5 km, arribem a la cruïlla que porta a Calzada del Toro. Hi ha una variant del camí que discorre per la Via Trajana i que no passa pel Burgo, porta a Mansilla de las Mulas, final d’etapa de demà. Si triem aquesta opció, ens estalviem una etapa però en fem una de quasi 40 Km.

Així doncs, seguim el camí tradicional, deixem la carretera nacional i continuem al costat d’una de local, molt poc transitada.

Al cap d’uns 6 Km, arribem a Bercianos del Camino Real. Aquí sí que hi entrem i hi podem trobar alguns albergs i cafeteries per fer una pausa.

Després de recuperar una mica de forces, continuem pel mateix camí, al costat de la mateixa carretera local.

Es repeteix el mateix paisatge, tot i que avui ens hem trobat força més arbres al costat del camí. Tambè ens ha sorprés trobar-nos amb una vinya, no gaire gran.

Al cap de poc ens ve a trobar la línia del AVE que va a León. La travessem i anem fent. A la llunyania ja sembla entreveure’s algun edifici i potser un campanar. Ja som aprop.

Cada cop ho veiem més aprop. Travessem l’AVE i l’autovia i al cap de ben poc entrem al Burgo Ranero, la nostra destinació avui.

La veritat és que d’entrada es veu molt poc atractiu aquest poblet. No sembla petit, als voltants es veuen força naus insdustrials. Però, els carrers que hem passat no tenien massa interès. Després anirem a descobrir-ho i potser tenim alguna sorpresa agradable.

– Aquí trobareu la ruta

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sahagun-el-burgo-ranero-103054708

– Aquí trobareu les fotos

https://photos.app.goo.gl/SPx51r7g1KhGLVsN8

2 pensaments sobre “17-Sahagún – El Burgo Ranero

Deixa un comentari